
Lale nedir, lalenin anavatanı neresidir?
Lale Türleri nelerdir?
Park ve bahçelerimizi süsleyen etrafa güzel kokular saçan çok farklı renklerde çiçekler açan laleler hakkında bilgiler. Lale Türkiye’de çok sevilen zambakgiller ailesinden olan bir bitkidir. Kısa ömrü olsa da Türkler tarafından da çok sevilir. Peki lale nerede yetişir? lalenin anavatanı versedir? lale kaç renk olur? bu ve benzeri sorulara aşağıda cevap vermeyey çalışacağız.
Lalenin Esas Anavatanı Neresidir?
Lale, zambakgiller familyasına ait, Tulipa cinsini oluşturan çok özel güzel kokan çiçekleri ile en yaygın olarak bir süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir. Lale soğanlı, çok yıllık otsu bitki türlerinin ortak türü olarak bilinmektedir. Lalenin yetiştiği esas yerler yani anavatanı Tanrı Dağları, Pamir ve Hindukuş dağları olduğu bilinmektedir.
Lalenin çeşitleri kaç tür lale vardır?
Lale bazı renklerde tek olarak oluşur, bazende karışık türlerde olabilir. Beyaz lale, pembe lale gibi tek renk olarakda açmaktadır. Laleler koku olarak çok iyidirler. İlkbahar başlangıcı olarak bilinen Mart ve Nisan aylarında sürekli görebilirsiniz.
Lale Türk çiçeği olarak bilinir mi?

Altay Dağlarında yaşayan Türk kavimlerinin Anadoluya getirmiş olabileceği üzerinde durulmaktadır. Bizce de böyle bir şekilde Anadoluya Türkiye’ye gelmiş olma olasılığı çok yüksektir. Sonuçta nasıl olurda olsun Lale çok sevilir ve vakti gelince en iyi şekilde ondan faydalanırız.