Eyüp Çim Ekme
Gübreleme işlemi yapıldıktan hemen sonra çim alanının sulanması gerekmektedir. Fosforlu gübreler çim bitkisinin kök gelişimi arttırır. Fosforlu gübrelerin kullanım miktarı bir dekara 5 kg saf fosfor gübresidir. Fosforlu gübrelerin gereğinden fazla yeşil alana verilmemesi gerekmektedir. Gereğinden fazla fosforlu gübre kullandığınızda yabancı otların daha hızlı gelişmesine olanak sağlamış olursunuz. Potasyumlu gübreler çimin yapısını sağlamlaşmasını ve mukavemetinin artmasını sağlar.
Çim nasıl ekilmelidir?
Potasyumlu gübre kullanarak yapısı sağlamlaşan çimler hastalık ve zararlılara karşı daha fazla dayanıklı olur. Çim alanlarda ekimden sonra gerçekleştirilecek olan kimyasal gübreleme sürgün ve kep büyümesi, sürgün sıklığı, renk, fotosentez, hastalıklara karşı dayanıklılık, kardeşlenme ve bitkinin yenilenme yeteneği gibi önemli bitki özelliklerinin gelişmesi içi şarttır.
Çim Ekimi Yapanlar Eyüpsultan
Çim alanlarında azotlu gübre kullanımı vejetatif gelişimi arttırır. Ancak gereğinden fazla kullanıldığında yeşillenme durumunu fazla geliştirdiği için zor iklim şartlarına dayanıklılığını ve mukavemetini düşürür. Çim alanlarında kullanılacak gübre miktarı bir dekara yılda ortalanma 5-10 kg arasında saf azot verilebilir. Hava sıcaklığının yüksek olduğu zamanlarda azot gübreleme yapılmamalıdır. Sıcak havalarda azotlu gübre kullanımı çim bitkilerinin yanmasına sebep olabilir