Ağaç budama yapılırken nelere dikkat edilir; Ağaç budama yapan elamanlarımız, budama yaparken gerekli güvenlik önlemleri ve kıyafetleri tam teşekküllü olarak işe başlar ve ağaç budama işleri SGK’lı ekiplerimiz tarafından yapılmaktadır. Ağaç budama her insanın yapacağı bir iş değildir. Ağaç türlerine göre belli zamanları ve budama şekilleri vardır. Ağaç budama yaparken nelere dikkat edilir, ağaç nasıl ne hangi ağaç hangi zamanlarda budanır bunların çok iyi bilinmesi gerekir. Ağaç budama teknikleri hakkında size geniş bir bilgi verilecektir.
Budama Nedir
Ağaç gövdeleri üzerindeki kuru ve kısmen de canlı dalların, belli esaslara uyularak tekniğine uygun biçimde dipten düzgün biçimde kesilerek uzaklaştırılmasına “budama” denir.
Ağaçlar neden budanır?
Budamanın çok farklı gayesi ve işlevleri vardır. odun kalitesini artırmaya yönelik budamada gaye; “istikbal ağaçlarını” belirlemek, ardından I. sınıf keresteliğe elverişli dolgun, budaksız, sağlıklı ve silindirik, kalın çaplı gövdeler yetiştirmek ve üretmektir. Kaliteyi artırmayı gaye edinen budamada işletmeci, piyasa değeri son derece yüksek nitelikte odun emvali üretmeye odaklanmak zorundadır. Budama bakımı ile aynı zamanda ağaçların sağlık ve uzun ömürlü olması sağlanmaktadır.
Budama Türleri Nelerdir?
1- Yaş ağaç dalı budama
2- Ağaçlarda kuru dal budama
Ağaçların budama zamanları var mıdır?
Her ağaç ve bitkinin belli budama zamanları vardır. İstediğiniz her hangi bir ağacı budama zamanını ve mevsimini bilmeden budama işini yapamazsınız. Eğer bilinçsiz bir budama yaparsanız ağaçların kurumasını sebep olursunuz. Ağaç budama işleri için ağaç ve bitkiler konusunda uzman kişilerden destek almalısınız. Ağaç budama işleri ciddi bir deneyim istemektedir.
Ağaç budama hangi aletlerle yapılır
Keskin, steril, iş gücü ve zaman kaybına neden olmayacak kullanım kolaylığına sahip (pratik ve ergonomik) aletlerle genellikle budama testeresi, budama merdiveni, gerekli olan yerlerde raylı merdiven, motorlu testere, hidrolik budama aletleri kullanılarak yapılmalıdır.
Ağaç budama türlerine göre değişmekle birlikte kural olarak vejetasyon mevsimi dışında öz su hareketinin durduğu veya henüz başlamadığı kış sonu ve erken ilkbaharda, İnce dalların bir kerede, kalın dalların alttan ve üstten kademeli olarak kesilmesi suretiyle, Kesim yüzeyinin altında kabuk sıyrılmasına – yaralanmasına neden olmadan, Kuru budamanın dal koltuğu (mahmuz-dirsek) bırakmadan gövde ile aynı seviyede ve düz bir makta bırakacak biçimde yılın her mevsiminde yapılmalıdır.
Sitemizin içerisinde bulunan ağaçların budamasını yaptılar gayet memnun kaldık. Tavsiye ederiz
Profesyonel ağaç budama. Ağaç budama işinde uzman ekipler ile hizmet verilmektedir. Teşekkürler
Sitemizin ağaçlarını budatmak istiyoruz nasıl yardımcı olabilirsiniz
Bahçemizde 16 tane 3-5 metre arası ağaç budaması yaptılar. Tunahun ve ekiplerine teşekkürler ediyorum.
4 tane ağaç budama işi yaptılar. İlginize teşekkür ederim. size Tunahun olarak başarılar
Ulus’ta kavak ve cam ağaçlarımız var bu aylarda budanır mi
Bakırköy’de İncir ağacı var bir tane 15-20 metre yüksekliğinde vinç gerekli ne kadar fiyata budayabiliriz? Nelediyeden izin aldım.
kendi bahçemizde budama yapmak için belediyeden izin almamız gereklimi. Sorun yaşarmıyız
Biz çim tohumu ekerek bahçemize çim yapmak istedik ama istediğimiz gibi olmadı bilgi verebilirmisiniz nasıl yapalım diye
İstanbul ‘da ağaç budama yaptırmak istiyoruz. 4 tane meyve ağacı var, BUDAMA nasıl yapılabilir. Sizin firma budama yaparmı?
Şubat aylarında ağaç budama olabilir mi?
Dut Ağacı vardı. Budama ekibi geldi. Teşekkür ediyorum.