Yazın Çim Biçimi Nasıl Yapılır?

Yazın Çim Biçme

Özellikle yaz aylarında bahçelerin güzel bir görünüme kavuşması için çimlerin kısaltılması gereklidir. Yazın çim biçimi belirli aralıklarla tekrarlanmalıdır. Yaz aylarında bahçeleri daha aktif kullandığımız için çimlerin güzel ve sağlıklı görünmesi çok önemlidir. Yazın çim biçimi hizmeti almak için Tunahun Peyzaj size en iyi çözümleri sunmaktadır. Yazın Çim Biçimi Nasıl Olmalıdır?; Çim alanlarında bitki boyları ortalama 7 ile 8 cm olduktan sonra ilk biçimde bu yüksekliğin yarıya indirilmesi gerekir. Daha sonraki biçimlerde 3-3,5 cm’den biçilebilir. Biçme makinesinin bıçakları daima keskin tutulmalıdır. Keskin olmayan bıçakla biçilen çim zarar görür, hastalıklara karşı direncini kaybeder. Aşırı sıcaklarda çimin sağlıklı kalabilmesi için çim normalden biraz daha yüksekten biçilmelidir. Yazın çim biçme belirli aralıklara yapılır.

yazın çim biçimi

Yazın Çim Bakımı Neden Yapılır?

Çim sulamak; Sulama yeni tesis edilmiş ve mevcut çim alanlarda sıcak dönemlerde zorunlu bir işlemdir. Yağmurlama sulama sistemi ile, ekimden sonra ilk çıkışa kadar her sabah ve her akşam 50 mm, daha sonra toprak ve hava şartlarına göre 30-40 mm sulama yapılmalıdır. Çim alanı tırmıklama hizmeti; Bu ağır bir işlem olmasına karşın senede 1 kere yapılmalıdır.
Tırmıklamanın Faydaları; – Ölü çimleri toplamayı sağlar, keçeleşmeyi önler. Havalandırmaya yardımcı olur. Yayılıcı otları havaya kaldırıp biçimlenmesine kolaylık sağlar. Yeni sürgün ve kardeşlenmeyi etkiler.

Yazın çim havalandırma

Bu işlemde ağır bir işçilik olup, senede 1 kere yapılmalıdır. Havalandırma işlemi çok sıkışık zeminli, drenajı kötü olan alanlarda çok yararlıdır. İşlem alanın büyüklüğüne bağlı olarak özel makinelerle yapılabileceği gibi dirgen ile de yapılabilir. Havalandırmanın faydaları: – Kök havalanmasını sağlar. – Drenajı iyileştirir. – Yeni kök gelişimini tetikler. – Yazın kurağına dayanımını arttırır.

Yazın Çim Gübreleme; Çim alanlar sık sulandığı için organik maddelerini
çabuk kaybeder. Sağlıklı bir çim için yılda birkaç kere besin takviyesi yapmak gerekir. Çim gübreleri suni veya organik olabilir. Mutlaka çimler için hazırlanmış olmalıdır. Hızlı bir etki için suda eritilen besinler uygundur. Ancak dozu çok iyi ayarlanmalıdır. Kullanıldığında çimler birden bire yeşerir. Ama etkisi kısa sürer. Sulama ve yağmurlarla çabucak yok olur.