Sarıyer Çim Ekimi

tunahun 

Sarıyer Çim Ekimi

Sarıyer Çim ekme işlerini için size hizmet sunulmaktadır. Çim ekimi ve çim bakımı ile ilgili bizden bilgi alabilirsiniz. Çim ekme, çim sulama, yabancı zararlılarla mücadele için size hizmet verilmektedir.

Çim alanlarında yabancı otlarla mücadele

Çim alanlarındaki yabancı otlar çimin gelişmesi için gerekli olan besin maddelerini, nemi ve ışığı emerek çimin gelişmesini ve yaşamasına engel olmaktadır. Çim alanında çim oluştuktan sonra büyüyen geniş yapraklı yabancı otları ortadan kaldırmak için yabancı ot ilaçları kullanılmalıdır. Yabancı ot ilacı kullanırken havanın rüzgarsız olması ve çim alanında sulama işleminin bir gün yapılmaması gerekmektedir. Yabancı ot mücadelesi üç ana yöntemde ele alınmalıdır. Koruma önlemleri ile mücadele: Bu yöntemde ekim yapılmadan önce toprak çok iyi bir şekilde hazır hal getirilmelidir. Toprak fumigasyonu çok yıllık yabancı ot türlerinin artıklarının temizlenmesi sertifikalı tohumların kullanılması ve çim ekimi gerçekleştirilmeyecek bölgelerde toprak işleminin yapılması yabancı ot problemini büyük ölçüde düşürür.

1- Fiziki mücadele yöntemi: Çimlerin bulunduğu bölgede yabancı otların el veya farklı aletlere ile sökülmesi esasına dayanan bir mücadele yöntemidir.

2- Biçme yöntemi ile mücadele: Bu yabancı otlarla mücadele tekniğinde özellikle uzun boylu çok yıllık yabancı ot türleri çiçek döneminde biçilerek çim alanlarındaki yoğunlukları azaltılmaya veya yok edilmeye çalışılır.

3- Kimyasal ilaçlar kullanılarak mücadele yöntemi: Çim alanlarında görülen yabancı otlarla mücadele yöntemlerinde son dönemlerde en çok kullanılan yöntemdir.

Çim Ekme Sarıyer

Bu yabancı otlarla mücadele yönteminde kullanılan kimyasal ilaçlar yabancı otlarda meydana getirdikleri etki şekillerine göre kontak ve sistemik etkili olmak üzere iki gruba ayrılır. Kontak etkili ilaçlar uygulandıkları bitki organlarını öldürür. Bu kimyasal ilaçlar yalnızca tek yıllık ve geniş yapraklı yabancı otlara karşı etkilidir. Sistemik etkili ilaçlar ise bitkinin dokularına nüfus ederek yayılır ve bitkinin metabolizmasını bozar. Yabancı otların fotosentez, nükleitasit veya protein sentezini engelleyerek ölmelerine sebep olurlar. İlaçlama yapıldıktan yaklaşık 1-4 gün sonra yabancı otlarda ölüm başlar. Yalnız kullanılacak olan kimyasal ilaçlara ve kullanım oranlarına dikkat edilmelidir. Gereğinden fazla kimyasal ilaç kullanımı çimlere zarar verip onların da ölmesine neden olmaktadır. Son yıllarla en çok tercih edilen yabancı otlarla mücadele yöntemi olmasına rağmen kimyasal ilaç kullanımını tavsiye etmiyoruz. Özellikle hobi olarak bahçenizde uyguladığınız çim alanlarında diğer yöntemleri kullanmanız daha sağlıklıdır.

Recommended Posts

Erguvan Ağacı Özellikleri ve Kokusu

Erguvan Ağacı, Erguvan Ağacı dokuz – on metre yüksekliğine kadar boy atabilen, baklagiller familyasından olan ve kokusu güzel olan bir ağaç türüdür. Yeni yetişen Erguvan ağacının rengi kırmızı ve mor ilen yetişkinliğe adım attığı sıralarda yeşil – mavi renkte olabilir. Erguvan’ın çiçek boyları 2 cm civarındadır. Erguvan ağır olmayan bütün topraklarda yetişe bilen ender bitki […]

tunahun 

Türkiye’de Yetişen Gül Çeşitleri

Türkiye’de yetişen gül çeşitleri nelerdir? Türkiye’de yetişen güller çeşitli alanlarda kullanılır. Gül suyu, gül yağı ve çeşitli kimyasal ürünlerde yan madde olarak oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Türkiye’de yetişen güller Peki Türkiye’de biline gül isimleri nelerdir size bu konuda kısa bir bilgi vermeye çalışacağız. Özellikle kırmızı, beyaz ve pembe çeşitleri ile çok güzel kokan gül […]

tunahun 

Bonsai Ağaçlarının Özellikleri

Bonsai bir süs bitkisi veya çiçek değil, bir yetiştirme sanatıdır. İlk olarak Çin’de ortaya çıktı ve kelime oyunu olarak biliniyor. Bonsai ağaçları minyatür olmalarına rağmen çevremizde gördüğümüz ağaçlardan hiçbir farkları yoktur. Özenle seçilmiş dallar, dikkatli budama ve yetiştirme sayesinde minyatür bir ağaç görünümüne sahiptir. Işık gereksinimi, Bonsai parlak çevreyi sever; ancak doğrudan güneş ışığına maruz […]

tunahun 

Leave A Comment