Çam Ağacı Budama

Çam Ağacı Budama Firması

Çam ağaçlarını budamak için size hizmet vermekteyiz. Çam ağacı budama alanında uzman ekiplerimiz ile ağaçları zamanında ve doğru bir şekilde budamaktayız. Çam ağacı budama için bizi arayarak bilgi alabilirsiniz. Biz Tunahun Peyzaj olarak çam ağaçlarınının budanması alanında size en iyi çözümleri sunmaktayız. Kalifiye elemanları ile zamanında ve doğru çam ağacı budama hizmeti verilir.

Çam ağacı neden budanır?

çam ağacı budama

Budamanın çok farklı gayesi ve işlevleri vardır. odun kalitesini artırmaya
yönelik budamada gaye; “istikbal ağaçlarını” belirlemek, ardından I. sınıf keresteliğe elverişli dolgun, budaksız, sağlıklı ve silindirik, kalın çaplı gövdeler yetiştirmek ve üretmektir. Kaliteyi artırmayı gaye edinen budamada işletmeci, piyasa değeri son derece yüksek nitelikte odun emvali üretmeye odaklanmak zorundadır. Budama bakımı ile aynı zamanda hem meşcerenin hem de meşcerede tek tek seçilen ve bakıma tabi
tutulan istikbal fertlerinin dış koşullara dayanıklılığı artırılır, yangın riskine karşı da meşcerenin güvenliği yükseltilir.

Çam Ağacı Budama Şekilleri

çam ağacı budama servisi

Çam ağaçlarının budanması için uzun bir gelişim döneminde budaksız yıllık halka oluşturabilmeleri beklenmesi gerekmeketdir. Çam ağaçlarını budamanın iyi bonitetlerde, direklik çağına ulaşmış meşcerelerde uygulanması gerekir. Çam ağaçları tepe budaması, yandal budaması gibi farklı şekillerde ağacın durumuna uygun bir budama yapılır. Çam ağaçlarında budama yapılırken çürümüş ve kurumaya yüz tutmuş dalların öncelikli budanması gereklidir. Bütün boylardaki çam ağaçlarını budama yapmaktayız. Çam ağacı konusunda uzman budamacılarımız size ağaçları görünce detaylı bilgi verecektir. İstanbul’da çam ağacı budama işleri için size kurumsal çözümler sunuyoruz. İstanbul’un bütün ilçelerinde çam ağacı budama hizmetimiz vardır. Çam ağaçları budama ve çam ağaçlarının hastalıklarla mücade için bizi arayabilirsiniz. Ağaç budama işlerinde size kurumsal çözümler sunmaktayız.

Çam Ağaçlarını Budama

Ağaçlar türlere göre değişmekle birlikte kural olarak vejetasyon mevsimi dışında – öz su hareketinin durduğu veya henüz başlamadığı kış sonu ve erken ilkbaharda budanır.

  1. Kuru Dal Budaması
  2. Yeşil Dal Budaması
  3. İnce Dal Budaması
  4. Bakım Budaması