İlkbaharda Bahçe Bakımı

Nasıl Bir Bahçe İstiyorsunuz?

Öncelikle şunu çok iyi bilmeniz gerekmektedir. Sağlıklı bir bahçeniz olsun istiyorsanız sürekli bir bakım yapacağınızı unutmayınız. Bahçenizin doğallığını bozmamak için onunla ilgilenmeniz, gereksiz kurumuş bitkileri ayırmanız gerekecektir. İyi bir drenaj, sulama sislemi kurarak vaktinde sulama yapılmalı ve bitkilerin bakımına dikkat edilmelidir.

ilkbaharda bahçe bakımı

Bahçe Nasıl Sulanmalıdır?

Bahçenizin sağlıklı bir yapıya sahip olması için ya sulama sistemi kurmanız veya manuel sulamayı zamanında ve çokdikkatli yapmanız gerekmektedir. Sebebi ise bahçenizin her yerini aynı su miktarı ile sulamak mümkün değildir, bazı bitkiler suyu az sever bazıları çok sever bahçelere sulama yaparken buna çok dikkat etmeniz gerekmektedir. İyi bir bahçe bakımı deneyim gerektiren bir iştir.

Bahçede Yabani Ot Temizliği

Bahçenizi bozan en önemli faktörler yabani otlardır. Çimlere ve diğer içeklere zarar verecek olan bu yabani otların temizlenmesi ve ayıklanması gerekmektedir. Yabani otlar böcekleri ve zararlıları çok fazla bahçeye çekeceği için buna azami dikkat etmek gerekmektedir. Bahçelerdeki bitkilerin verimliliği ve canlılığı devam etsin diye çok iyi gübreleme uygulanması gerekmektedir. Doğal hayvan gübresi ile toprağı karıştırmak çok faydalı olmaktadır. Çim alanlarınıntemizliği yapılmalıdır. Çim Kesme

bahçe bakımları nasıl yapılır

Bahçede Güneş Işıklarının Önemi

Bahçenizdeki yeşil bitkilerin fotosentez olayını geröekleştirebilmesi için iyi bir güneş alması gerekmektedir. Bahçenizde büyük ağaçlar var ise bunları zamanında budayarak bitkilerin daha fazla güneş ışığından faydalanması sağlanmalıdır. Bahçenizi tamamen kapatmayın. Bazı bitkilerin güneşten faydalanması gerekmektedir. Böylece oksijeni bol bir bahçe yapmanız gerekmektedir.

Bahçe bitkileri ve Ağaçları budama

Bitkilerin sağlıklı bir büyüme sağlaması ve fazla uzayan bitkileri bitki türüne göre budamak gerekmektedir. Kış mevsiminden önce budama yapmak çok faydalıdır. Budama yapmak bitkileri korur. Budama aletlerini başka yerlerde kullandı iseniz bu cihazların temizliğini yapmanız gerekmektedir. Yani farklı bahçelerde kullanılan budama aletleri temizlenmeden başka bahçede kullanılmaz.

Bahçelerde Hastalıkla Mücadele

Bahçenizin temizliği ve zararlılarla mücadele için düzenli periyotlarla ilaçlanması çok faydalı olmaktadır. Bahçelerdeki zararlı böceklerden bitkilerimizi yani bahçemizi korumak için ilaçla yapmak ve zararlılardan temizlemek faydaldır.