Bahçede yabani ot temizliği nasıl yapılır?

tunahun 

Bahar aylarında özellikle dikkat edilecek bir durumdur yabani otlardan kurtulmak. Yabani otların temizliği ile alakalı çeşitli işlemler yaparak kurtulma şansınız var. Oldukça dikkatli yapacağınız bazı yönetmleri sizlere sunmak istiyoruz. Bahçelerde yapani otların temizlenmesi ve bahçenin sağlıklı bir hal alması için şu yçntemleri kullanabilirsiniz.

Bahçede yabani ot temizliği nasıl yapılır
  • Elle Bahçe Temizliği

Ellelerinize inşaat eldiveni tarzında bir eldiven takarak, yabani bitkileri kökünden sökünüz. Burada dikkatedeceğiniz en önemli yöntem yabani bitkilerin tamamını bulup ortadan kaldırmaktır. Bu son derece sağlıklı bir yöntem olacaktır. Elle bahçelerde zararlı ot ve bitki temizleme bu şekilde yapılmakatdır.

  • Biçme & Çapalama

Bahçelerinizde oluşan yabani otları tamamen açmadan önce biçme – çapalama yöntemi ile temizleyebilirsiniz. Çapalayarak yabani ot temizliği yapmak çok etkili bir yöntemdir. Bahçelerinizi biçme ve çapalama yöntemi ile zararlı otlardan temizleyerek bahara hazır bir duruma getirebilirsiniz.

  • Yakma Yöntemi

Bu yöntemi kesinlikle tavsiye etmiyoyuz. Bazıları önersede bu anız yakma sistemini kesinlikle yapmayınız. Bu yöntem bahçenize ve toprağa dahi bitkilere çok zarar vermektedir. Bu yöntemi uygulamanız tavsiye edilmez.

  • Sirke İle Yabani Ot Temizliği

Evde bulunan doğal sirkeler ile yabani ot temizliği yapabilirsiniz. Sirke yöntemi ile yapacağınız yabani ot temizliği etkili bir yötemdir. Sirkeyi bir püskürme yaban plastik bir madde ile zararlı otlara uygulayınız. Bütün zararlı otlara uygulanan bu sistem bahçenizi zararlılardan temizlemede yararlı olacaktır.

  • Malçlama Yöntemi İle Bahçe Temizliği

Bahçelerdeki bitkilerin sağlıklı olarak büyümesi için bazen toprağın üstünün kapatılması gerekmektedir. Malçlama Nedir? Toprakların üzerleri mevsime uygun olarak örtülerek toprak ve bitkiler korunma altına alınmaktadır. Bunu doğal malzemelerle yapabilir veya sentetik malzemelerlede yapabilirsiniz.

Recommended Posts

Kayın ağacı resimleri, Kayın ağacı özellikleri

Kayın ağacı nerelerde yetişmektedir? Kayın ağacı mobilya sektöründe, parke sektöründe ağırlıklı olarak kullanılmaktadır. Ormanlarımızı koruyalım. Gelecek nesillere iyi bir orman ve gür ağaçlar bırakalım. Kayın ağacı, kayıngiller (Fagaceae) familyasından, Fagus cinsine ait, geniş yapraklı ve çoğunlukla büyük boyutlarda olan bir ağaç türüdür. Kayın ağacı, genellikle dikine büyüyen bir gövdeye ve düzgün, düz dallara sahiptir. Yaprakları, […]

tunahun 

Servi Ağacı nerelerde yetişir?

Servi Ağacı hakkında bilgi, Her dem yeşil ağaç veya çalı formunda bulunan servilerin 20 türü ve bu türlerin çeşitli taksonları vardır. Uygun iklim koşullarının bulunduğu yerlerde rutubetli saf kum topraklardan, hafif ve ya ağır balçık veya kurak, kireçli topraklara kadar değişik özellikte ki topraklarda yetişebilir.Tüm serviler park, bahçe, koruyucu şerit ve canlı çit ağaçları olarak […]

tunahun 

Gövdesiz bitkiler nelerdir?

Gövdesiz diye adlandırılan bitki türleri mevcuttur. Gövdesiz bitkileri 5 bölüme ayırabiliriz. Genel olarak yabancı litaratürde Thallophyta olarak bilinir. GÖVDESİZ BİTKİLERİN İSİMLERİ (Thallophyta) Gövdesiz bitkiler, toprak seviyesine yakın bir şekilde gelişen veya hiç gövde olmayan bitkilerdir. Bu bitkiler genellikle rozet şeklindeki yaprakları ile dikkat çekerler. İşte gövdesiz bitkilere örnekler: Bu bitkiler, gövdesiz olmalarına rağmen genellikle özel […]

tunahun 

1 Comment

  1. Can Kim

    Silivri Fenerkoy 8 dönümlük çiftlik evde yaban ot temizleme isler var. Yardımcı olabilirseniz fiyati iletmeniz rica ederim. Mail dan cevabını bekliyorum.

Leave A Comment