Çim ekiminde dikkat edilecek hususlar

Çim ekiminde dikkat edilecek hususlar nelerdir?

Çim ekimi yaparken toprakların kontroledilme, gerekirse doğal gübreleme ve sulama sistemlerinin çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Çim ekimi alanında bilir kişinin bu alanı incelemesi ve tavsiye vermesi sizin işinizi kolaylaştıracaktır. Çim ekimi için sizlere en iyi hizmeti vermeyi amaçlamaktayız.

Çim ekimi nasıl yapılır? Çimin sağlıklı yetişmesini tutabilmesi için en önemli nokta ekim zamanıdır.

Çim ekiminde dikkat edilecek hususlar

Hangi mevsimlerde çim ekimi yapılmalıdır? Çim ekimi gerçekleştirileceği zaman 15 mart – 1 mayıs ve 20 ağustos – 15 ekim dönemlerinde rüzgarın olmadığı havalarda yapılmalıdır. Çim ekilecek bölgenin genel tesviye ve düzeltme işlemleri bittikten sonra üst toprak kısmı 10-15 cm derinliğinde işlenmelidir. Çimin ekileceği toprak iyi değil ise ¼ oranın torf ¼ oranında hayvan gübresi ¼ oranın dere mili ve ¼ oranında üst kısımdaki toprak ile iyice harç yapıp karıştırılarak tırmık yardımı ile ince bir şekilde tesviyesi yapılamalıdır.

Çim ekimi alanın seçilme çalışması, Çim ekilecek alandaki tohum yatağı sağlam olmalı bundan dolayı alan 70-90 kg ağırlığında bir silindir ile üzerinde geçirilerek sağlamlaştırılmalıdır. Çim ekiminin yapılacağı alanlarda kullanılacak olan tohumların cinsi ve karışım oranları ekimin gerçekleştirileceği alanın özelliğine göre belirlenmelidir. Çim ekimi alanının hazırlanması nasıl yapılmalıdır?

Çim ekme yapılırken toprağının hazırlanması; Ekime uygun şekilde hazırlanmış olan çim ekime hazır toprak üzerine çim tohumu el yordamı ile m2 ye 50-60 gr olarak atılmalıdır. Kalan toprağı çim tohumları üzerine serilir. Üzerinde silindir geçirilmek sureti ile çim ekimi tamamlanır. Çim kapağı %40 mil %30 torf %30 toprak oranları ile karıştırılıp elenerek elde edilir. Elinizde torf bulunmadığı zamanlarda torf yerine %15 kompost %55 mil %30 toprak oranlarında karıştırılarak kullanılabilir.

Çim ekme sonrası alanının bakımı, Ekimini yaptığınız çim alanının bakımı belli periyotlarda düzenli olarak yapılmalıdır. Çim bakımının bakım işlemi sırasıyla şu şekildedir. Çim biçimi, temizlik, çapalama, gübreleme, sulama, budama, zararlılarla mücadele.