Çim ekiminde dikkat edilecek hususlar

tunahun 

Çim ekiminde dikkat edilecek hususlar nelerdir?

Çim ekimi yaparken toprakların kontroledilme, gerekirse doğal gübreleme ve sulama sistemlerinin çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Çim ekimi alanında bilir kişinin bu alanı incelemesi ve tavsiye vermesi sizin işinizi kolaylaştıracaktır. Çim ekimi için sizlere en iyi hizmeti vermeyi amaçlamaktayız.

Çim ekimi nasıl yapılır? Çimin sağlıklı yetişmesini tutabilmesi için en önemli nokta ekim zamanıdır.

Çim ekiminde dikkat edilecek hususlar

Hangi mevsimlerde çim ekimi yapılmalıdır? Çim ekimi gerçekleştirileceği zaman 15 mart – 1 mayıs ve 20 ağustos – 15 ekim dönemlerinde rüzgarın olmadığı havalarda yapılmalıdır. Çim ekilecek bölgenin genel tesviye ve düzeltme işlemleri bittikten sonra üst toprak kısmı 10-15 cm derinliğinde işlenmelidir. Çimin ekileceği toprak iyi değil ise ¼ oranın torf ¼ oranında hayvan gübresi ¼ oranın dere mili ve ¼ oranında üst kısımdaki toprak ile iyice harç yapıp karıştırılarak tırmık yardımı ile ince bir şekilde tesviyesi yapılamalıdır.

Çim ekimi alanın seçilme çalışması, Çim ekilecek alandaki tohum yatağı sağlam olmalı bundan dolayı alan 70-90 kg ağırlığında bir silindir ile üzerinde geçirilerek sağlamlaştırılmalıdır. Çim ekiminin yapılacağı alanlarda kullanılacak olan tohumların cinsi ve karışım oranları ekimin gerçekleştirileceği alanın özelliğine göre belirlenmelidir. Çim ekimi alanının hazırlanması nasıl yapılmalıdır?

Çim ekme yapılırken toprağının hazırlanması; Ekime uygun şekilde hazırlanmış olan çim ekime hazır toprak üzerine çim tohumu el yordamı ile m2 ye 50-60 gr olarak atılmalıdır. Kalan toprağı çim tohumları üzerine serilir. Üzerinde silindir geçirilmek sureti ile çim ekimi tamamlanır. Çim kapağı %40 mil %30 torf %30 toprak oranları ile karıştırılıp elenerek elde edilir. Elinizde torf bulunmadığı zamanlarda torf yerine %15 kompost %55 mil %30 toprak oranlarında karıştırılarak kullanılabilir.

Çim ekme sonrası alanının bakımı, Ekimini yaptığınız çim alanının bakımı belli periyotlarda düzenli olarak yapılmalıdır. Çim bakımının bakım işlemi sırasıyla şu şekildedir. Çim biçimi, temizlik, çapalama, gübreleme, sulama, budama, zararlılarla mücadele.

Recommended Posts

Türkiye’de Yetişen Gül Çeşitleri

Türkiye’de yetişen gül çeşitleri nelerdir? Türkiye’de yetişen güller çeşitli alanlarda kullanılır. Gül suyu, gül yağı ve çeşitli kimyasal ürünlerde yan madde olarak oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Türkiye’de yetişen güller Peki Türkiye’de biline gül isimleri nelerdir size bu konuda kısa bir bilgi vermeye çalışacağız. Özellikle kırmızı, beyaz ve pembe çeşitleri ile çok güzel kokan gül […]

tunahun 

Ay takvimine göre ağaç budama

Ay takvimine göre ağaç budama, Ay takvimine göre ağaç budama ve ağaç kesme nasıl yapılmalıdır? ay takvimine göre kimler ağaç keser? ay takvimine göre ağaç kesme doğru mu? ay takviminde ağaç budama zamanları? ay takviminde bitki budama, ay takviminde ağaç kesme. Ay takvimine göre budama yapmak eski dönemlerde önemsenen iyi bir gelenek idi. Ay takvimine […]

tunahun 

Üsküdar peyzaj şirketleri

Üsküdar peyzaj, Üsküdar’da peyzaj ve bahçıvanlık ile ilgili sizlere çözüm ortaklığı sunmaktayız. Bahçe tasarımı ve bahçe düzenleme işleriniz için bizi arayabilirsiniz. Üsküdar peyzaj tasarımları deneyimli ekiplerle yapılmaktadır. Üsküdar peyzaj firması, Tunahun olarak sizlere çözüm ortaklığı sunmaktayız. Peyzaj düzenleme de ölçü nasıl olmalıdır; Ölçü algılaması mekanlar arası karşılaştırmaya ve değerlendirmeye bağlı olarak yapılır. İşlem yapılacak olan […]

tunahun 

1 Comment

  1. Ali Temiz

    Üsküdar’da özel bahçemize çim ekimi ve bakımını yaptılar. Fatih beye teşek kürederim.

Leave A Comment