Gül bitlerini ilaçla yok etme

Bioteknik Mücadele

Yaprak bitleri ile gerçekleştirilecek olan mücadelede sarı yapışkan tuzaklar çok yoğun olarak kullanılmaktadır.

Gül biti ialçları

Gül bitleri için ilaçlar

Doğal bir böcek ve kırmızı örümcek ilacıdır. Bu ilaç yaprak bitleri, beyaz sinekler, yaprak galeri sinekleri, thripsler, patates böceği, elma pamuklu biti, kabuklu bitler, unlu bitler, cicadellitler, noctuitler, coleopterler, ağ kurtları, Amerikan beyaz kelebeği, çam kese tırtılı, doğu meyve güvesi, zeytin sineği, kiraz sineği, yaprak bükenler, yaprak galeri güveleri, akarlar gibi 200’den fazla bitki zararlısının mücadelesinde oldukça etkilidir. Dünyanın değişik bölgelerinde yapılan bio-etkinlik çalışmaları neticesinde kontrol altına alınabilen böcek ve kırmızı örümcek sayısı gittikçe artmaktadır.

Gül bitlerinde Biyolojik Mücadele

Yaprak bitleri ile gerçekleştirilecek olan biyolojik mücadele doğal düşmanları ile yapılmaktadır. Uğur böcekleri, nouroptera, diptera, cecidomyiidae, afitlerle beslenirler, eşek arıları yumurtalarını yeni doğmuş afitninflerinin yanına koyar. Çıkan arı larvaları afitlerin ninfleri ile beslenirler.

Gül Bitlerin Kimyasal Mücadele

Gül bitkisinin sürgün ve taze yaprakların alt yüzünde yaprak biti kolonileri meydana gelmeye başladığı zaman ilaçlama işlemine başlanmalıdır. Yaprak biti ile mücadele için gerçekleştirilerek olan ilaçlama işlemi 20 günde bir tekrarlanmalıdır.

Gül ve Yaprak Bitleri