Leylak Ağacı Nerede Yetişir?

Leylak Çiçeği

Leylak Çiçeği salkım gibi açmaktadır. Mor renklidir. Bahar ayının müjdecisidir. Leylak Çiçeğinin kendine has bir kokusu vardır. Leylak Türkiye başta olmak üzeri Asya’da ve Güney Avrupa bölgelerinde görülmektedir. Leylak Çiçeklerinin boyları 4 metre civarındadır. Leylak çiçieği ağırlıklı olarak mor, pembe, eflatun ve kırmızı renklerde açmaktadır. Leylak nemli toprakları ve suyu çok sever. Güneşi gören bölgelerde çok iyi yetişmektedir.

leylak çiçeği

Leylak Ağacı Budama

Çiçeklenme vakiti geçtikten sonra leylakları budayabilirsiniz. Çiçeklenme bittiği anda çiçeğin altındaki ilk yapraklardan itibaren budanmalıdır. Leylak halihazırda çiçekli iken kesinlikle budama yapılmamalıdır. Leylak türlerinde çiçeklenmeyi engellemek için sürgünleri ve inve dalları budamanız yeterli olacaktır. Leylaklar bahar mevsiminin sonuna kadar sürekli çiçek açan bir bitki türüdür. Kışın dışarda bulunan ağaçlar çiçek açmazlar. Kapalı alanlarda Leylakları yetiştirmek istiyorsanız özellikle kış aylarında peteklerin çalıştığı ve klima olan yerlerde bulunmamalıdır.

Leylak Renkleri

Mor Leylak

Eflatun Leylak

Pembe Leylak

Kırmızı Leylak

Leylak Fiyatları

Bahçelerinize uygun yerlere Leylak Fidanı dikimi yapabiliriz. Leylak dikmek için bizi arayabilirsiniz. Leylak fiyatları için bizi arayabilirsiniz. Uygun fiyatlara Leylak Çiçeği dikimi yapmaktayız. Leylak dikilen bahçeler iyi bir kokuyada kavuşmaktadır. Görsel olarak güzel bir ortam olabilir.