Kestane Ağacı Nasıl Budanır?

Kestane Ağacı Budama

kestane ağaçları budama

Kestane ağaçları profesyonel ekiplerle sepetli vinç ve güvenlik önlemleri alınarak budanmaktadır. Budama esnasında çevrede güvenlik önlemleri alınır ve ağacı budayacak uzman personellerin iş güvenliği kıyafetleri ve ekipmanları hazır bir şekilde iş başlanır. Kestane ağaçları budama zamanı ağaçlara su yürümesinin durduğu vakit aralığında yapılmakatdır. Kestane Marmara ile Kuzey Anadolu’da yetişir. Ege ve Akdeniz bölgesinde lokal olarak tabii yayılışı bulunmakla birlikte daha çok kültürü yapılmaktadır.

Kestane Ağaçları Budama ve Bakımı

kestane ağaçları Sıcak ve ılıman iklim koşullarında yetişir. Nisbi nemi yüksek yerlerden hoşlanır. Durgun sudan hoşlanmaz. Bakım ve gençleştirme çalışmaları esnasında ağaçların yaralanmasının önüne geçilmesi için daha entansif çalışılmalıdır. Ülkemiz kestane ormanlarında geniş alanlarda zarar yapan en önemli hastalık, Cryphonectria parasitica adlı fungus tarafından oluşturulan kestane dal kanseridir. Kestane dal kanseri, ülkemizde ve dünyada kestanenin gerek odun gerekse meyve üretiminde önemli derecede zarar oluşturan bir hastalıktır. Bu hastalıkla mücadele çalışmalarında, kültürel önlemler ve biyolojik mücadele dışında uygulanan etkili bir mücadele metodu henüz uygulamaya konulamamıştır.

Kestane ağacının faydaları

Karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve minerallerce zengin meyvesi, mobilya yapımı için kaliteli kerestesi, antioksidan ve antimikrobiyal özellikteki balı, boyamada kullanılabilen dal, yaprak ve kabuklarıyla kestane ağacı, yüzlerce yıldır insanlara ve ekosisteme sayısız faydalar sağlamıştır. Kestane Ağacı Budama

Kestane Ağaçları Budama Zamanı

Kestane ağaçlarını budarken ağaçların dal budamalarında ağacın gövdesinin yara almaması bu ağaç türü için çok önemlidir. Kestana ağacı budama hizmetini Tunahun Peyzaj olarak size sunmaktayız. Kurumsal çözümler için şimdi bizi arayarak bilgi alabilrisiniz.