Bitkilerde Budama Çeşitleri

tunahun 

Bitkilerde Budama Çeşitleri

Budama işlemi yapılacağı zaman yaş veya kuru dalların budaması fark etmeksizin dirsek şeklinde bırakılarak budama işlemi yapılmaması gerekmektedir. Bitki budama çeşitleri Çok fazla dipten gövdenin içine girecek şekilde yapılacak olan budama işlemi de hatalı bir budama işlemidir. En iyi budama biçimi özellikler kalın olan dallarda gövde ile birleştiği koruyucu bölümde yapılanıdır. Budama işleminde kesilen dal çok kalın değil ise yani çapı 5cm den küçük olan dallarda ağaç zararlılarından olan mantarların büyüyüp gelişmesini engelleyen doğal bir koruyucu tabaka kısa sürede meydana gelir.

Ağaç budama yöntemleri

Ağacın iyi bir gelişim gösterebilmesi için sadece kuru ve ölü dalların budanması yeterli değildir. Ağaç budama yöntemleri nelerdir?Birbirine zarar veren dalların da belli kısımlarının budanarak uzaklaştırılması gerekir. Bunların yanında ağaç tepesinin transprasyon yolu ile yaptığı su sarfiyatını azaltıp kök kısmının yükünü azaltmak içinde ağacın tepesinin de buda işlemi yapılır. Dikimi yeni yapılmış olan ağaç ve ağaççıklarda veya boylu fidanlarda kök ve tepe bölümlerinde yapılacak olan budama işlemleri çok yararlıdır.

Budama Çeşitleri Nelerdir? Budamanın Amacı?

Gelişmeye kuvvet kazandırıp hızlandırmak ve ağacı sağlıklı kılmak

Bu gaye ile ağaçlardaki lider dal korunur. Kırık, ölü, tehlikeli ve zarar görmüş dalların uzaklaştırılması yapılan budamalardır. Ağaca bu bölgelerden çürümeye sebep olan zararlılar çok kolay bir şekilde girer. Bitki budama çeşitleri Bu olumsuz durum ağacın görüntüsünü, sağlığını ve mukavemetini olumsuz bir şekilde etkiler.

Ağaca ve diğer odunsu bitkilere istediğimiz şekli vermek veya verilmiş şekli muhafaza etmelerini sağlamak:

Ağacın kendisine oluşturulan bölgeden daha fazla bölgede gelişmesi ve büyümesi halinde ağaçtan herhangi bir dal parçasının düşüp yaralamaya ve maddi zarar gibi olumsuzluklara sebep olabilecek olan dallar ile yollarda yayaların ve kara ağaçlarının görüş alanını engelleyen dalların ağaçtan uzaklaştırılmasını içerir. Budama çeşitleri nedir? Ağaçların dikiminden itibaren tedrici olarak belirli periyotlar içerisinde yapılması durumunda başarılı sonuçlar alınır.

Çiçeklenmenin sayı miktarını ve kalitesini arttırmak:

Ağaçların doğal özelliklerini ve güzelliklerini geliştirmeyi veya çiçeklenmeyi teşvik etmeyi içerir. Ayrıca doğal gelişiminden farklı olarak ağaçlara istenilen form ve şekli verme amacını taşır.

Recommended Posts

Türkiye’de Yetişen Gül Çeşitleri

Türkiye’de yetişen gül çeşitleri nelerdir? Türkiye’de yetişen güller çeşitli alanlarda kullanılır. Gül suyu, gül yağı ve çeşitli kimyasal ürünlerde yan madde olarak oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Türkiye’de yetişen güller Peki Türkiye’de biline gül isimleri nelerdir size bu konuda kısa bir bilgi vermeye çalışacağız. Özellikle kırmızı, beyaz ve pembe çeşitleri ile çok güzel kokan gül […]

tunahun 

Ay takvimine göre ağaç budama

Ay takvimine göre ağaç budama, Ay takvimine göre ağaç budama ve ağaç kesme nasıl yapılmalıdır? ay takvimine göre kimler ağaç keser? ay takvimine göre ağaç kesme doğru mu? ay takviminde ağaç budama zamanları? ay takviminde bitki budama, ay takviminde ağaç kesme. Ay takvimine göre budama yapmak eski dönemlerde önemsenen iyi bir gelenek idi. Ay takvimine […]

tunahun 

Üsküdar peyzaj şirketleri

Üsküdar peyzaj, Üsküdar’da peyzaj ve bahçıvanlık ile ilgili sizlere çözüm ortaklığı sunmaktayız. Bahçe tasarımı ve bahçe düzenleme işleriniz için bizi arayabilirsiniz. Üsküdar peyzaj tasarımları deneyimli ekiplerle yapılmaktadır. Üsküdar peyzaj firması, Tunahun olarak sizlere çözüm ortaklığı sunmaktayız. Peyzaj düzenleme de ölçü nasıl olmalıdır; Ölçü algılaması mekanlar arası karşılaştırmaya ve değerlendirmeye bağlı olarak yapılır. İşlem yapılacak olan […]

tunahun 

1 Comment

  1. Hülya

    Ceviz ağacı ne zaman budanır?

Leave A Comment