Ağaç budama Fatih

tunahun 

Ağaç budama firması Fatih

Profesyonel ekiplerle ağaç budama işi yapılır. Ağaçlarınızı güvenlik önlemleri alınarak budamaktayız. Ağaç budama işleri iş güvenli programlarına uyularak yapılmaktadır. Ağaç budama işi ve bitki budama işleri yapılmaktadır. Her ağacın değişik budama mevsimi ve şekilleri vardır; biz bu kurallara uyarak ağaç budama işi yapmaktayız.

Fatih ağaç budama

Fatih ilçesinde işini bilen bir ekip ile ağaç ve bitki türleri budaması yapılmaktadır. Ağaç budama mevsimleri her ağaç türüne göre değişmektedir, biz bu bilgi ve tecrübeye sahip bir ekip olarak ve yaptığımız işin bilinci içinde size hizmet sunmaktayız.

Budamanın asıl önemi; budama ile ağaçların direnci artırılır. Bazı hastalıklı dalları kesersek ağaç sağlığına katkıda bulunmuş olur.

Budama zamanları limon hariç diğer bütün turunçgiller için kış aylarıdır. Verimlilik budaması (hastalıklı, kuru ve obur dalların kesimi) kış aylarında büyüme durduğunda yapılmalıdır. Limonlarda ise uç alma budamasının zamanı çok dikkatli seçilmelidir. Limon üretimini tehdit eden Uçkurutan hastalığı ağaçta oluşan yaralardan bulaşmaktadır. Bu sebeple Uçkurutan hastalığının bulaşma riskinin en düşük olduğu zamanda uç alma budaması yapılmalıdır. Uçkurutan hastalığının etmeni, hava sıcaklığının 30 derece ve üzerinde seyrettiği dönemde etkili değildir. Dolayısıyla hava sıcaklığının 30 derece üzerinde bulunduğu dönemlerde bulaşma riski en düşük seviyededir.

Limon yetiştiriciliği yapılan bölgeler dikkate alındığında hava sıcaklığının 30 derece üzerinde olduğu uzun bir dönem söz konusudur fakat limonlarda uç alma budamasının yaz aylarında yapılması yanlıştır. Çünkü uç alma budamasının temel amacı sürgünlerde yan dal oluşumunu sağlamaktır. Eğer temmuz-ağustos gibi yaz aylarında uç alma budaması yapılırsa takip eden süreçte ve sonbahar boyunca yeni sürgün oluşumu meydana gelecektir. Bu yeni ve taze sürgünler henüz pişkinleşmeden kış aylarına gireceğinden soğuk havalarda zararlanma söz konusu olacaktır. Ayrıca bu yeni ve taze sürgünler rüzgâr sebebiyle kırılarak zarar görebilmektedir. Kırılan taze sürgünlerde oluşan yaralardan Uçkurutan hastalığı bulaşma riski oldukça yüksektir. Uç alma budamasını, Uçkurutan hastalığı bulaşma riskinin en düşük olduğu ve yapılan kesimlerden sonra gözlerin uyanmayacağı ekim ayının ortası ile kasım ayı başlarında yapılması en doğru zamandır.

Recommended Posts

Kayın ağacı resimleri, Kayın ağacı özellikleri

Kayın ağacı nerelerde yetişmektedir? Kayın ağacı mobilya sektöründe, parke sektöründe ağırlıklı olarak kullanılmaktadır. Ormanlarımızı koruyalım. Gelecek nesillere iyi bir orman ve gür ağaçlar bırakalım. Kayın ağacı, kayıngiller (Fagaceae) familyasından, Fagus cinsine ait, geniş yapraklı ve çoğunlukla büyük boyutlarda olan bir ağaç türüdür. Kayın ağacı, genellikle dikine büyüyen bir gövdeye ve düzgün, düz dallara sahiptir. Yaprakları, […]

tunahun 

Servi Ağacı nerelerde yetişir?

Servi Ağacı hakkında bilgi, Her dem yeşil ağaç veya çalı formunda bulunan servilerin 20 türü ve bu türlerin çeşitli taksonları vardır. Uygun iklim koşullarının bulunduğu yerlerde rutubetli saf kum topraklardan, hafif ve ya ağır balçık veya kurak, kireçli topraklara kadar değişik özellikte ki topraklarda yetişebilir.Tüm serviler park, bahçe, koruyucu şerit ve canlı çit ağaçları olarak […]

tunahun 

Gövdesiz bitkiler nelerdir?

Gövdesiz diye adlandırılan bitki türleri mevcuttur. Gövdesiz bitkileri 5 bölüme ayırabiliriz. Genel olarak yabancı litaratürde Thallophyta olarak bilinir. GÖVDESİZ BİTKİLERİN İSİMLERİ (Thallophyta) Gövdesiz bitkiler, toprak seviyesine yakın bir şekilde gelişen veya hiç gövde olmayan bitkilerdir. Bu bitkiler genellikle rozet şeklindeki yaprakları ile dikkat çekerler. İşte gövdesiz bitkilere örnekler: Bu bitkiler, gövdesiz olmalarına rağmen genellikle özel […]

tunahun 

Leave A Comment