Ağaç budama Fatih

tunahun 

Ağaç budama firması Fatih

Profesyonel ekiplerle ağaç budama işi yapılır. Ağaçlarınızı güvenlik önlemleri alınarak budamaktayız. Ağaç budama işleri iş güvenli programlarına uyularak yapılmaktadır. Ağaç budama işi ve bitki budama işleri yapılmaktadır. Her ağacın değişik budama mevsimi ve şekilleri vardır; biz bu kurallara uyarak ağaç budama işi yapmaktayız.

Fatih ağaç budama

Fatih ilçesinde işini bilen bir ekip ile ağaç ve bitki türleri budaması yapılmaktadır. Ağaç budama mevsimleri her ağaç türüne göre değişmektedir, biz bu bilgi ve tecrübeye sahip bir ekip olarak ve yaptığımız işin bilinci içinde size hizmet sunmaktayız.

Budamanın asıl önemi; budama ile ağaçların direnci artırılır. Bazı hastalıklı dalları kesersek ağaç sağlığına katkıda bulunmuş olur.

Budama zamanları limon hariç diğer bütün turunçgiller için kış aylarıdır. Verimlilik budaması (hastalıklı, kuru ve obur dalların kesimi) kış aylarında büyüme durduğunda yapılmalıdır. Limonlarda ise uç alma budamasının zamanı çok dikkatli seçilmelidir. Limon üretimini tehdit eden Uçkurutan hastalığı ağaçta oluşan yaralardan bulaşmaktadır. Bu sebeple Uçkurutan hastalığının bulaşma riskinin en düşük olduğu zamanda uç alma budaması yapılmalıdır. Uçkurutan hastalığının etmeni, hava sıcaklığının 30 derece ve üzerinde seyrettiği dönemde etkili değildir. Dolayısıyla hava sıcaklığının 30 derece üzerinde bulunduğu dönemlerde bulaşma riski en düşük seviyededir.

Limon yetiştiriciliği yapılan bölgeler dikkate alındığında hava sıcaklığının 30 derece üzerinde olduğu uzun bir dönem söz konusudur fakat limonlarda uç alma budamasının yaz aylarında yapılması yanlıştır. Çünkü uç alma budamasının temel amacı sürgünlerde yan dal oluşumunu sağlamaktır. Eğer temmuz-ağustos gibi yaz aylarında uç alma budaması yapılırsa takip eden süreçte ve sonbahar boyunca yeni sürgün oluşumu meydana gelecektir. Bu yeni ve taze sürgünler henüz pişkinleşmeden kış aylarına gireceğinden soğuk havalarda zararlanma söz konusu olacaktır. Ayrıca bu yeni ve taze sürgünler rüzgâr sebebiyle kırılarak zarar görebilmektedir. Kırılan taze sürgünlerde oluşan yaralardan Uçkurutan hastalığı bulaşma riski oldukça yüksektir. Uç alma budamasını, Uçkurutan hastalığı bulaşma riskinin en düşük olduğu ve yapılan kesimlerden sonra gözlerin uyanmayacağı ekim ayının ortası ile kasım ayı başlarında yapılması en doğru zamandır.

Recommended Posts

Erguvan Ağacı Özellikleri ve Kokusu

Erguvan Ağacı, Erguvan Ağacı dokuz – on metre yüksekliğine kadar boy atabilen, baklagiller familyasından olan ve kokusu güzel olan bir ağaç türüdür. Yeni yetişen Erguvan ağacının rengi kırmızı ve mor ilen yetişkinliğe adım attığı sıralarda yeşil – mavi renkte olabilir. Erguvan’ın çiçek boyları 2 cm civarındadır. Erguvan ağır olmayan bütün topraklarda yetişe bilen ender bitki […]

tunahun 

Türkiye’de Yetişen Gül Çeşitleri

Türkiye’de yetişen gül çeşitleri nelerdir? Türkiye’de yetişen güller çeşitli alanlarda kullanılır. Gül suyu, gül yağı ve çeşitli kimyasal ürünlerde yan madde olarak oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Türkiye’de yetişen güller Peki Türkiye’de biline gül isimleri nelerdir size bu konuda kısa bir bilgi vermeye çalışacağız. Özellikle kırmızı, beyaz ve pembe çeşitleri ile çok güzel kokan gül […]

tunahun 

Bonsai Ağaçlarının Özellikleri

Bonsai bir süs bitkisi veya çiçek değil, bir yetiştirme sanatıdır. İlk olarak Çin’de ortaya çıktı ve kelime oyunu olarak biliniyor. Bonsai ağaçları minyatür olmalarına rağmen çevremizde gördüğümüz ağaçlardan hiçbir farkları yoktur. Özenle seçilmiş dallar, dikkatli budama ve yetiştirme sayesinde minyatür bir ağaç görünümüne sahiptir. Işık gereksinimi, Bonsai parlak çevreyi sever; ancak doğrudan güneş ışığına maruz […]

tunahun 

Leave A Comment