Güngören Peyzaj firması

Peyzaj uygulama Güngören

Peyzaj tasarımında iklim koşulları nasıl olmalı?

Uygulamanın yapılacağı peyzaj tasarımında iklim ve klima peyzaj mimarlığının en önemli tasarım faktörlerindendir. İklimsel koşullar fiziksel çevreyi harmanlayıp dış alanların kullanımını etkileyerek mimari forumların peyzajın şekillenmesinde tamamlayıcı olur. Peyzaj tasarımında iklim çeşitleri ısı, nem, rüzgar, güneş yansımanı, nemin yoğunlaşması gibi naturel olayların toplam etkisidir.

Peyzaj bahçe düzenleme işleri

Topografya bitki örtüsü su elemanları gibi çevreyi oluşturan önemli bir girdedir. Son yıllardaki teknolojik gelişmeler iklim koşullarını olumsuz yönde etkilediğinden korumaya bazı durumlar olarak önem vermiştir. Örneğin tamamı kapalı olan alışveriş merkezler yapmak geniş açıklıklı alanların geliştirilmesi yapay havalandırmalar ile mümkün olabilmiştir.

Bahçe düzenleme bahçıvan hizmeti

Doğal iklim koşullarına uygun peyzaj  tasarımı yapmak ona aykırı bir tavır almaktan daha akılcıdır. Yapılandırma ve bitkilendirme öyle bir şekilde yapılmalıdır ki iklimin olumlu etkilerinden yararlanırken olumsuz etkiler önlenmelidir. Uygulamanın yapılacağı bina içerisindeki ve dış alandaki ısı derecesi hava akımı yönlendirmeleri ile arazi üzerindeki konumlandırma ile yapım tekniği ile ve ağaçlandırma ile olumlu yönde ayarlanabilir. İklim çeşitlerinde tek değişmeyen faktör güneştir. Sürekli aktif olan iklimsel etkendir. Güneşin etkileri enlem ve derecesine göre ve mevsimine göre de değişebilir