Çiçekli Ağaçlarda Budama

Çiçekli Ağaç Budama

Bu ağaç türleri çoğunlukla odunsu karakterli olup ağaç budama işlemlerini bir önceki senede yani vejetasyon dönemi sonu kış mevsimi döneminde sonlandırılmış olması gerekmektedir. Zira çiçek verimi bakımından önceki senede yapılacak ağaç budama işlemlerinde sürgün tomurcuklarının giderilmesi çiçek tomurcuklarının korunması açısından önem arz etmektedir.

İlkbaharda Ağaç Budama

İlkbahar mevsiminde çiçeklenen ağaç türlerinde uygulanacak olan ağaç budama işlemleri çiçeklenme işlemlerinin sonrasında yapılmalıdır. Bu işlemi çiçekleme döneminden sonra yapmaktaki amaç ağaçtaki çiçeklenme döneminden sonrasında gereksiz meyve ve tohum oluşumunu giderilmesi bir sonraki yılda oluşacak çiçek verimini ağacın hazırlanmasıdır. Ağaçlar mevcut enerjilerinin büyük oranını tohum ve meyve verimi için kullanmaktadır. Bundan dolayı tohum veya meyve gelişiminden önce gerçekleştirilecek olan ağaç budamalarında bu mevcut enerji bitkilerde depolanır ve bir sonraki yılda çiçek tomurcuklarının sayısına ve kaliteli olmasına harcanır. Çiçekli Bitkileri Budama Hizmetleri

Çiçek Açan Bitkileri Budama

İlkbahar mevsiminde çiçek açan bitki türlerinde vejetasyon yani sürgün dönemi sonunda gerçekleştirilecek olan budama işlemi çok daha hafif oranlarda kuru ve kırık temizleme amaçlı olmalıdır. Yukarı kısımda verdiğimiz genel bilgiler ışığında ilkbahar mevsiminde çiçek açan ağaç ve çalı türlerinde budama işlemi çiçeklenme döneminden sonra yaz mevsiminde yapılmalıdır.